Lahodný, jemný a neuveriteľne jednoduchý. Tento pistáciový cheesecake pripravíš z niekoľkých málo surovín a výsledok ťa milo prekvapí – krásne krémové jadro, jemná pistáciová chuť a možnosť doladiť ho bielou čokoládou a orechmi. Ideálny ako rýchly zdravý dezert pre milovníkov pistácií aj ľahkých cheesecakov.
Náročnosť: Veľmi jednoduché
Doba prípravy: 10 minút + pečenie
Počet porcií: cca 2–4
🛒 Ingrediencie
-
250 g tvarohu
-
1 polievková lyžica cukru
-
2 polievkové lyžice pistáciového krému s bílou čokoládou of FitMaru
-
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
-
1 čajová lyžička prášku do pečiva
-
1 vajce
Postup
-
Všetky ingrediencie daj do misy a dôkladne premiešaj – vznikne hladké cesto.
-
Směs nalej do menšej zapekacej misy vymastenej tukom alebo vystlanej papierom na pečenie.
-
Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20–25 minút, kým stred mierne nezhnedne.
-
Nechajte vychladnúť – cheesecake ešte trochu stuhne.
💡 Tip od FitMar.cz:
Pred podávaním prelejte cheesecake rozpustenými peckami z bielej čokolády a posyp nasekanými pistáciami – sladká bodka, ktorá povýši dezert na slávnostný zážitok.
Zbožňuješ pistácie rovnako ako my? Sleduj náš blog a Instagram @fitmar.cz, kde nájdeš viac receptov s pistáciovým krémom FitMar.cz.